PARTRIDGE

Officieel startschot van het europese ‘PARTRIDGE’ project in Vlaanderen

11 September 2017 - Published by Kraftvaerk
Op donderdag 31 augustus werd in Boekhoute het Europese project ‘PARTRIDGE’ officieel voorgesteld aan de lokale landbouwers, jagers, beleidsambtenaren, natuurverenigingen.

De inhoud en doelstellingen van het project werden toegelicht door Paul Van Der Sluys, hoofd Platteland en Mestbeleid van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en Francis Buner (Game &Wildlife Conservation Trust), projectleider van het ‘PARTRIDGE’ project. Ook Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege was aanwezig. In haar speech toonde minister Schauvliege zich enthousiast over de samenwerking en geïntegreerde aanpak tussen de verschillende Europese projectpartners en de kansen die dit schept om te komen tot goede resultaten op het terrein.

undefined

 Het göttingerbloemenmengsel (rechts), hier in combinatie met een grasstrook (links), is één van de experimentele maatregelen die op termijn moet zorgen voor een toename van de patrijzenpopulatie.

Na het meer officieel gedeelte werd uitgeweken voor een terreinbezoek naar de Isabella – en Kapellepolder. Dit gebied vormt één van de twee afgebakende demonstratiegebieden binnen het ‘PARTRIDGE’ project waarin we de patrijzenpopulatie met 30% willen laten toenemen. Tijdens het terreinbezoek werden, naast de reguliere beheerovereenkomsten, de experimentele maatregelen toegelicht. Eén van die experimentele maatregelen, het Göttinger-bloemenmengsel, was de blikvanger van het terreinbezoek. Dit bloemenmengsel wordt, samen met lokale landbouwers, uitgetest en geëvalueerd op vlak van samenstelling, aanleg

undefined

 Minister Joke Schauvliege in geprek met landbouwer Tom Gillis die in het voorjaar een perceel inzaaide met het Göttinger-bloemenmen.

.

Auteurs: Korneel Verslyppe, agrobeheercentrum Eco², www.agrobeheercentrum.be

 

20170831-NIEUWS-30 from AVS on Vimeo.