GrowIn4

Peterborough interregional meeting

23 April 2020 - Published by Marijke Van Gysegem
November 4 to 6, the partners in the GrowIn 4.0 project gathered in Peterborough (England).

On this meeting, the progress on the development of tools and methods was presented, as well as the results on testing these tools with European SMEs. Furthermore there was an excursion visiting two companies who are making the transition to Industry 4.0: Viridor and Photocentric.

This is a report made by Marike Peterzon, project leader for Hanze Hogeschool (in Dutch):

Op 4, 5 en 6 november 2019 werd in Peterborough (Engeland) de vierde partnermeeting gehouden van het Interreg NSR project GrowIn4.0. Vanuit de Hanzehogeschool Groningen waren projectleider Marike Peterzon en docent-onderzoeker Trienke Drijfhout-Roeters aanwezig.

GrowIn4.0 heeft als doel het stimuleren van slimme technieken in de MKB maakindustrie. De afgelopen twee jaar zijn instrumenten zoals workshops, assessments en games ontwikkeld die de stap naar slimme technologie makkelijker maken. Deze instrumenten werden gepresenteerd op de partnermeeting. Trienke Drijfhout-Roeters presenteerde tijdens de eerste dag de Transition workshop aan de partners en het lokale Mkb.
De tweede dag was er een excursie naar twee bedrijven die werken aan de transitie naar Industry4.0. Het eerste bedrijf dat werd bezocht was een grote afvalverwerker, Viridor, die grote stappen maakt bij het slim verwerken van afvalstromen. Het andere bedrijf was Photocentric, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D print technologie, dat niet alleen 3D prints maakt, maar ook machines voor 3D printing produceert.
Marike Peterzon presenteerde een overzicht van totaal 14 instrumenten die in 5 landen bij meer dan 100 bedrijven zijn getest. Op basis van deze testen wordt een portfolio samengesteld, zodat bedrijven gericht instrumenten kunnen gebruiken die in hun situatie het meest behulpzaam zijn. Op de laatste dag werd de discussie over de portfolio en het verdere onderzoek gevoerd.